> SBPI Rawang: Mei 2010

Isnin, 24 Mei 2010

Laman Web Pusat Sumber SEPINTAR

Untuk mendapatkan Berita dan Info Terkini berkenaan Pusat Sumber SEPINTAR bolehlah melayari http://pssepintar.corner.info/ atau klik pada Link Bar "Pusat Sumber" pada website ini. Selamat Melayari.

Ahad, 23 Mei 2010

Majlis Penutup Karnival Pusat Sumber dan Hari Buku SEPINTAR

Pada 22 Mei 2010, telah diadakan Majlis Penutupan Karnival yang telah berlangsung dari 10 Mei sehingga 17 Mei. Karnival yang bertemakan "Celik Maklumat Merangsang Kecemerlangan Akademik" ini mensasarkan semua pelajar, guru dan staf sokongan SEPINTAR. Antar aktiviti yang telah dijalankan adalah menghasilkan karya kreatif, bercerita, folio, pertandingan meja, dan permainan scrabble. Lawatan ke PSS contoh iaitu SMK Rawang juga telah diadakan. Hadiah telah disampaikan kepada para pemenang pada majlis ini.

Rabu, 19 Mei 2010

Jamuan Sempena Hari Guru di Restoran De'Chieng Mai, Sungai Buloh

Guru-guru telah diraikan selepas sambutan Hari Guru di Restoran De'Chieng Mai, Sungai Buloh.

Sambutan Hari Guru SEPINTAR


Pada 17 Mei 2010, seluruh warga SEPINTAR telah meraikan hari yang cukup istimewa iaitu Sambutan Hari Guru peringkat sekolah. Sambutan dimulakan dengan perarakan guru-guru ke dalam Dewan Al-Aqsa pada awal pagi. Tn Hj Kamilen Marzoki telah membaca perutusan dari KP KPM manakala Pn Hjh Senaini Long telah membacakan perutusan Menteri Pelajaran. Majlis diserikan dengan persembahan pelajar-pelajar dan guru-guru.

Selasa, 18 Mei 2010

SEPINTAR Johan Pertandingan Kawad Kaki BBSM Daerah Gombak

Pada 15 Mei 2010, Pasukan Bulan Sabit Merah Sekolah telah menyertai Pertandingan Kawad Kaki BBSM Peringkat Daerah Gombak di SMK Taman Melawati. Pasukan Kawad kaki Puteri telah muncul sebagai Johan dan Pasukan Kawad Terbaik Keseluruhan dalam pertandingan ini. Mohd Hadzim Ikram pula telah dianugerahkan Ketu Platun Terbaik Pasukan Putera. Tahniah diucapkan kepada Pasukan Kawad Kaki BBSM SEPINTAR dan semoga maju jaya di peringkat lebih tinggi.

Ahad, 16 Mei 2010

Jadual Waktu Peperiksaan Pertengahan Tahun 2010

JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2010
    TINGKATAN 5
SEKOLAH BERASRAMA PENUH INTEGRASI RAWANG

TARIKH
WAKTU
KOD KERTAS
KERTAS
MASA
14 MEI 2010
JUMAAT
7.45 – 10.15
2361/2
BAHASA ARAB TINGGI 2
2 JAM 30 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

11.30 – 12.45
2361/1
BAHASA ARAB TINGGI 1
1 JAM 15 MIN
18 MEI 2010
SELASA
7.45 – 10.00
1103/1
BAHASA MELAYU 1
2 JAM 15 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

11.00 -12.00

ULANGKAJI

12.15 – 2.45
1103/2
BAHASA MELAYU 2
2 JAM 30 MIN
19 MEI 2010
RABU
7.45 – 9.30
1119/1
BAHASA INGGERIS 1
1 JAM 45 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

11.15 – 1.30
1119/2
BAHASA INGGERIS 2
2 JAM 15 MIN
20 MEI 2010
KHAMIS
7.45 – 9.00
1449/
MATEMATIK 1
1 JAM 15 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

10.45 – 11.40

ULANGKAJI

11.45 – 2.15
1449/2
MATEMATIK 2
2 JAM 30 MIN
21 MEI 2010
JUMAAT
7.45 – 10.15

SEJARAH 2
2 JAM 30 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

10.45 – 11.40

ULANGKAJI

11.45 – 12.45

SEJARAH 1
1 JAM
24 MEI 2010
ISNIN
8.05 – 10.05
1223/1
PEND ISLAM 1
2 JAM
8.05 – 10.35
5228/2
PEND SYARIAH ISLAMIAH 2
2 JAM 30 MIN
10.35 – 10.55

REHAT

11.15 – 1.00

ULANGKAJI

1.10 – 2.50
1223/2
PEND ISLAM 2
1 JAM 40 MIN
1.10 – 2.25
5228/1
PEND SYARIAH ISLAMIAH 1
1 JAM 15 MIN
25 MEI 2010
SELASA
7.45 – 9.45
3471/1
MATEMATIK TAMBAHAN 1
2 JAM
10.25 – 10.45

REHAT

10.45 – 12.00

ULANGKAJI

12.15 – 2.45
3472/2
MATEMATIK TAMBAHAN 2
2 JAM 30 MIN
26.MEI 2010
RABU
7.45 – 10.15
4551/2
BIOLOGI 2
2 JAM 30 MIN
7.45 – 10.15
3764/2
TEKNOLOGI KEJURUTERAAN 2
2 JAM 30 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

10.45 -12.15
4551/3
BIOLOGI 3
1 JAM 30 MIN
10.45 – 12.15
3764/1
TEKNOLOGI KEJURUTERAAN 1
1 JAM 30 MIN
12.30 – 1.45
4551/1
BIOLOGI 1
1 JAM 15 MIN
27 MEI 2010
KHAMIS
7.45 – 10.15
4531/2
FIZIK 2
2 JAM 30 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

11.00 – 12.30
4531/3
FIZIK 3
1 JAM 30 MIN
1.00 – 2.15
4531/1
FIZIK 1
1 JAM 15 MIN
WESAK DAY
31 MEI 2010
ISNIN
8.15 – 10.45
4541/2
KIMIA 2
2 JAM 30 MIN
10.45 – 11.05

REHAT

11.15 – 12.45
4541/3
KIMIA 3
1 JAM 30 MIN
1.30 – 2.45
4541/1
KIMIA 1
1 JAM 15 MIN
1 JUN 2010
SELASA
7.45 – 10.15
3759/1
LUKISAN KEJURUTERAAN
2 JAM 30 MIN
7.45 – 10.15
5227/1
PEND AL QURAN DAN SUNNAH
2 JAM 30 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

11.00 – 1.00

ULANGKAJI

1.15-2.45

BAHASA ANTARABANGSA
1 JAM 30 MIN
2 JUN 2010
RABU
7.45 – 8.45

PEN. SIVIK &KEWARGANEGARAAN
1 JAM
10 25 – 10.45

REHAT

11.00 – 12.00

PEN. JASMANI & KESIHATAN
1 JAM
12.00 – 1.40

P & P SEPERTI BIASA


JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2010
          TINGKATAN 4
SEKOLAH BERASRAMA PENUH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

TARIKH
WAKTU
KOD KERTAS
KERTAS
MASA
18 MEI 2010
SELASA
7.45 – 10.00
1103/1
BAHASA MELAYU 1
2 JAM 15 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

11.00 -12.00

ULANGKAJI

12.15 – 2.45
1103/2
BAHASA MELAYU 2
2 JAM 30 MIN
19 MEI 2010
RABU
7.45 – 9.30
1119/1
BAHASA INGGERIS 1
1 JAM 45 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

11.15 – 1.30
1119/2
BAHASA INGGERIS 2
2 JAM 15 MIN
20 MEI 2010
KHAMIS
7.45 – 9.00
1449/
MATEMATIK 1
1 JAM 15 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

10.45 – 11.40

ULANGKAJI

11.45 – 2.15
1449/2
MATEMATIK 2
2 JAM 30 MIN
21 MEI 2010
JUMAAT
7.45 – 10.15

SEJARAH 2
2 JAM 15 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

10.45 – 11.40

ULANGKAJI

11.45 – 12.45

SEJARAH 1
1 JAM
24 MEI 2010
ISNIN
8.15 – 10.15
1223/1
PEND ISLAM 1
2 JAM
8.15 – 10.45
5228/2
PEND SYARIAH ISLAMIAH 2
2 JAM 30 MIN
10.45 – 11.05

REHAT

11.15 – 1.00

ULANGKAJI

1.10 – 2.50
1223/2
PEND ISLAM 2
1 JAM 40 MIN
1.10 – 2.25
5228/1
PEND SYARIAH ISLAMIAH 1
1 JAM 15 MIN
25 MEI 2010
SELASA
7.45 – 9.45
3471/1
MATEMATIK TAMBAHAN 1
2 JAM
10.25 – 10.45

REHAT

10.45 – 12.00

ULANGKAJI

12.15 – 2.45
3472/2
MATEMATIK TAMBAHAN 2
2 JAM 30 MIN
26.MEI 2010
RABU
7.45 – 10.15
4551/2
BIOLOGI 2
2 JAM 30 MIN
7.45 – 10.15
3764/2
TEKNOLOGI KEJURUTERAAN 2
2 JAM 30 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

11.00 – 12.00

ULANGKAJI

12.00 – 1.15
4551/1
BIOLOGI 1
1 JAM 15 MIN
12.00 – 1.30
3764/1
TEKNOLOGI KEJURUTERAAN 1
1 JAM 30 MIN
27 MEI 2010
KHAMIS
7.45 – 10.15
4531/2
FIZIK 2
2 JAM 30 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

11.00 – 12.15
4531/1
FIZIK 1
1 JAM 15 MIN
12.45 – 2.15

BAHASA ANTARABANGSA
1 JAM 30 MIN
WESAK DAY
31 MEI 2010
ISNIN
8.15 – 10.45
4541/2
KIMIA 2
2 JAM 30 MIN
10.45 – 11.05

REHAT

11.30 – 12.45
4541/1
KIMIA 1
1 JAM 15 MIN
12.45 – 1.30

ULANGKAJI

1.45 – 2.45

PEND SIVIK & KEWARGANEGARAAN
1 JAM
1 JUN 2010
SELASA
7.45 – 10.15
3759/1
LUKISAN KEJURUTERAAN
2 JAM 30 MIN
7.45 – 10.15
5227/1
PEND AL QURAN DAN SUNNAH
2 JAM 30 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

11.00 – 1.30

ULANGKAJI

1.45 -  2.45

PEN. JASMANI & KESIHATAN
1 JAM
2 JUN 2010
RABU
7.45 – 10.15
2361/2
BAHASA ARAB TINGGI 2
2 JAM 30 MIN
10.25 – 10.45

REHAT

12.15 – 1.30
2361/1
BAHASA ARAB TINGGI 1
1 JAM 15 MIN

JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2009
                                                     TINGKATAN 1,2 DAN 3
SEKOLAH BERASRAMA PENUH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

TARIKH
WAKTU
KERTAS
MASA
ISNIN
31 MEI 2010
8.05 – 10.05
BAHASA MELAYU 2
2 JAM
10.25 – 10.45
REHAT

11.00 – 12.00
BAHASA MELAYU 1
1 JAM
12.30 – 1.30
SAINS 1
1 JAM
1.50 – 2.50
PEND SIVIK & KEWARGANEGARAAN
1 JAM
SELASA
1 JUN 2010
7.45 – 8.45
BAHASA INGGERIS 1
1 JAM
9.00 – 10.30
BAHASA INGGERIS 2
1 JAM 30 MIN
10.30 – 10.50
REHAT

11.00 – 12.30
SAINS 2
1 JAM 30 MIN
1.20 – 2.50
BAHASA ANTARABANGSA
1 JAM 30 MIN
RABU
2 JUN 2010
8.00 – 10.00
PEND ISLAM
2 JAM
10.25 – 10.45
REHAT

11.00 – 12.15
GEOGRAFI
1 JAM 15 MIN
12.40 – 1.40
PEND JASMANI & KESIHATAN
1 JAM
KHAMIS
3 JUN 2010
7.45 – 9.00
MATEMATIK 1
1 JAM 15 MIN
9.15 – 10.45
MATEMATIK 2
1 JAM 45 MIN
10.45 – 11.05
REHAT

11.15 – 12.30
SEJARAH
1 JAM 15 MIN
1.15 – 2.15
PEND SENI VISUAL
1 JAM
JUMAAT
4 JUN 2010
7.45 – 10.15
B ARAB KOMUNIKASI
2 JAM 30 MIN
10.25 – 10.45
REHAT

11.15 – 12.45
KEMAHIRAN HIDUP 1 & 2
1 JAM 30 MIN

Recent Posts

Tentang Sepintar

'Sepintar' adalah singkatan (akronim) bagi SEKOLAH BERASRAMA PENUH INTEGRASI RAWANG. Ditubuhkan pada bulan Jun 2002. Sekolah ini merupakan sebuah sekolah berasrama penuh yang diurustadbir secara langsung oleh Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan, Kementerian Pelajaran Malaysia. Sekolah ini berkonsepkan integrasi aliran mata pelajaran iaitu aliran Sains Tulen, Sains Tulen Agama dan Sains Teknikal. Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada Pengetua sekolah atau terus kepada Kementerian Pelajaran Malaysia.

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP