> SBPI Rawang: Penyerahan Set Angklung Dikenali Sebagai Angklong Toel.

Khamis, 20 April 2017

Penyerahan Set Angklung Dikenali Sebagai Angklong Toel.

19 April 2017, Angklong Toel disumbangkan oleh Datin Hjh Hazizah Kassim, selaku YDP PIBG SBPI Rawang khas untuk meningkatkan kualiti dan kepelbagaian alat muzik pasukan Cak Lempong, SBPI Rawang.
Alat muzik tradisional yang semakin mendapat tempat di dalam dan luar negara ini merupakan set terkini yang dihasilkan dan diterbangkan khas dari Saung Angklung Udjo, Bandung Jawa Barat. Ia lazim digunakan dalam persembahan muzikal tradisional dan menepati standard antarabangsa.
Selain itu, Angklong Toel ini juga diharap dapat menaikkan semangat pasukan Cak Lempong untuk meningkatkan kualiti persembahan dari semasa ke semasa.

Recent Posts

Tentang Sepintar

'Sepintar' adalah singkatan (akronim) bagi SEKOLAH BERASRAMA PENUH INTEGRASI RAWANG. Ditubuhkan pada bulan Jun 2002. Sekolah ini merupakan sebuah sekolah berasrama penuh yang diurustadbir secara langsung oleh Bahagian Sekolah Berasrama Penuh, Kementerian Pelajaran Malaysia. Sekolah ini merupakan salah satu SBP yang menjunjung Tahfiz Model Ulul Albab. Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada Pengetua sekolah atau terus kepada Kementerian Pelajaran Malaysia.

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP