> SBPI Rawang: Program Pengukuhan Bahasa Arab dikendalikan Jurulatih dari Ma'ahad Insan Qur'ani, Aceh, Indonesia

Rabu, 21 Mac 2018

Program Pengukuhan Bahasa Arab dikendalikan Jurulatih dari Ma'ahad Insan Qur'ani, Aceh, Indonesia


 Pada 16, 17 dan 18 Mac 2018 yang lalu, SBP Integrasi Rawang sekali lagi telah mengadakan Program Pengukuhan Bahasa Arab untuk warga sekolah yang kali ini mensasarkan semua murid tingkatan 1,2 & 4.
Program ini bertujuan untuk menggarap penguasaan murid-murid terhadap kosa kata terutama yang terdapat dalam DSKP bagi setiap tingkatan selain daripada penekanan kepada kemampuan bertutur dalam pengucapan awam  atau seumpamanya.
Seramai lima orang jurulatih dari Ma'ahad Insan Qur'ani, Aceh, Indonesia yang dijemput khas dibantu oleh guru Bahasa Arab sekolah dan guru Tahfiz Model Ulul Albab (TMUA)  untuk merealisasikan hasrat ini.
Alhamdulillah, program ini berjaya dilaksanakan dengan baik dan lancar. Diharapkan ianya dapat diteruskan di masa-masa akan datang demi manafaat seluruh warga sekolah.

Recent Posts

Tentang Sepintar

'Sepintar' adalah singkatan (akronim) bagi SEKOLAH BERASRAMA PENUH INTEGRASI RAWANG. Ditubuhkan pada bulan Jun 2002. Sekolah ini merupakan sebuah sekolah berasrama penuh yang diurustadbir secara langsung oleh Bahagian Sekolah Berasrama Penuh, Kementerian Pelajaran Malaysia. Sekolah ini merupakan salah satu SBP yang menjunjung Tahfiz Model Ulul Albab. Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada Pengetua sekolah atau terus kepada Kementerian Pelajaran Malaysia.

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP