> SBPI Rawang: KEJOHANAN MEMANAH TERBUKA SEPINTAR INDOOR 18M ANTARA SBP PERINGKAT KEBANGSAAN

Khamis, 1 September 2022

KEJOHANAN MEMANAH TERBUKA SEPINTAR INDOOR 18M ANTARA SBP PERINGKAT KEBANGSAAN


Pada 29 & 30 Ogos yang lalu, SBPI Rawang telah menganjurkan satu 𝐊𝐞𝐣𝐨𝐡𝐚𝐧𝐚𝐧 𝐌𝐞𝐦𝐚𝐧𝐚𝐡 𝟏𝟖𝐌 (𝐭𝐞𝐫𝐛𝐮𝐤𝐚) 𝐀𝐧𝐭𝐚𝐫𝐚 𝐒𝐁𝐏 𝐏𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐤𝐚𝐭 𝐊𝐞𝐛𝐚𝐧𝐠𝐬𝐚𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟐 (𝐝𝐚𝐥𝐚𝐦 𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧). Sebanyak 44 buah sekolah telah menyertai kejohanan tersebut bertempat di sekolah masing-masing (online).
Perkara yang menarik perhatian umum pada kejohanan kali ini adalah acara Memanah Tradisional & Barebow turut dipertandingkan, selain Recurve & Compound.
Alhamdulillah keputusan penuh kejohanan menyaksikan SBPI Rawang dinobatkan sebagai Juara Keseluruhan apabila berjaya memungut jumlah mata sebanyak 642 mata.
 

Recent Posts

Tentang Sepintar

'Sepintar' adalah singkatan (akronim) bagi SEKOLAH BERASRAMA PENUH INTEGRASI RAWANG. Ditubuhkan pada bulan Jun 2002. Sekolah ini merupakan sebuah sekolah berasrama penuh yang diurustadbir secara langsung oleh Bahagian Sekolah Berasrama Penuh, Kementerian Pelajaran Malaysia. Sekolah ini merupakan salah satu SBP yang menjunjung Tahfiz Model Ulul Albab. Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada Pengetua sekolah atau terus kepada Kementerian Pelajaran Malaysia.

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP